Ma/Zat: 09.00 - 17.00

openingstijden Letplants

Adres:

Gantel 9 7891 XB Klazienaveen

0031 6 10 29 89 49

neem nu contact met ons op

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog op de lijst van de mensheid ;)

Uiteraard werken wij daar ook aan mee, hier volgt een lijstje hoe wij onze planten zo duurzaam mogelijk produceren

- Global Gap

Al onze producten zijn Global Gap gecertificeerd, met dit certificaat zijn al onze planten te traceren, welke kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en praktische handelingen er zijn gebruikt om tot een duurzaam product te komen.

- Gerecyclede potten

Alle potten waarin wij kweken zijn ontstaan uit gerecycled plastic, als wij stek trays of oude potten leveren wij die in en worden daar weer nieuwe potten van gemaakt, zo dragen wij 100% bij aan een schoon milieu

- Nullozer

Ons bedrijf is aangemerkt als nullozer, dit houdt in dat wij geen water oid. lozen op het oppervlakte water, al onze teeltvloeren zijn 100% waterdicht, en al het drainage water wordt bij ons 100% hergebruikt. 0% belasting voor onze planeet :)

- Houtvezel in onze potgrond

Om planten te kweken zoals wij doen hebben we natuurlijk potgrond nodig, wij gebruiken Duits tuinturf, en Baltisch veen, maar daarnaast hebben wij in dit mengsel ook 20% houtvezel die voortkomt wij rest sloophout, dit scheelt weer veen transporteren, dus minder CO2 uitstoot en minder afval omdat wij dit in onze grond gebruiken, dus weer terug geven aan de aarde.

- Voedingskorrels in potgrond gemengd

Wij laten in onze potgrond vooraf langzaam loskomende kunstmest korrels mengen, dit houdt in dat wij minder kunstmest op jaarbasis nodig hebben omdat de kunstmest op de juiste plek is en altijd opgenomen kan worden wanneer de plant dit nodig heeft, dit resulteert in sterkere planten, waar dus weer minder gewasbeschermingsmiddelen voor nodig zijn, daarnaast werken deze korrels bij de consument ook nog door en resulteert in een mooie 'duurzame' bloemenzee, wat voor heerlijk is voor alle insecten en bijen.

- Op behoefte telen

Onze planten kweken wij op behoefte, dat houdt in, wij gaan pas gewasbeschermingsmiddelen gebruiken wanneer dit nodig is, niet standaard elke week om het te voorkomen, wat er helemaal niet is. Wij telen onze planten wat langer, zodat er minder warmte behoefte nodig is, wat weer veel gas bespaart op jaarbasis.